Project Description

Nekpijn

In de nek zitten: botten, zenuwen, bloed­vaten, klieren, stem­banden, een slok­darm, een lucht­pijp, spieren, banden, pezen en andere struc­turen. De nek zorgt ervoor dat het hoofd kan buigen en draaien zonder dat er vitale delen beschadigen.

Nekpijn

Het kan zo zijn dat de zenuwen in de nek geïrriteerd of ontstoken zijn, of zelfs bekneld zitten. Dit veroor­zaakt hoofd,- nek,- gezichts,- schouder,- elleboog,- arm,- pols,- hand,- en/of vinger­pijn. Andere verschijnselen die op kunnen treden zijn: beperkt gevoel in lede­maten, tintelingen, gevoelloos­heid etc.

De meest voorkomende oorzaak van de boven­genoemde verschijnselen wordt in de chiro­practoren mond een zenuw­blokkade oftewel een ‘subluxatie’ genoemd. Een subluxatie is een lichte scheefstand in één van de wervels uit de wervel­kolom waardoor een zenuw­beknelling ontstaat.

Staat uw hoofd wel recht?

Stelt u zich eens voor dat u de hele dag met een bowling­bal moest rondlopen. In plaats van de bowling­bal dichtbij uw lichaam te dragen, houdt u hem een stukje van uw lichaam vandaan. U zult merken dat u snel moe wordt! Hetzelfde geldt voor uw hoofd. Als uw hoofd netjes recht staat, is er niets aan de hand, maar als er ook maar een kleine balans­afwijking is, kan dit al snel zorgen voor vermoeidheid, stress en/of hoofdpijn.

Slijtage en osteoarthritis

Wanneer de nek niet gezond is, zal de normale kromming veranderen. Dit kan pijn en zenuw­irritatie teweeg brengen. Ook kan de kwaliteit van de tussen­wervel­schijf achteruit gaan. Veel dokters vertellen hun patiënten dat de achteruit­gang van de tussen­wervel­schijf iets is wat met de jaren komt. Niets is minder waar. Zelfs bij jonge kinderen wordt dit geconstateerd, terwijl er ouderen zijn die er helemaal niet mee te maken krijgen. Een van de meest voor­komende oorzaken van het achteruit gaan van de kwaliteit van de tussen­wervel­schijf is het, jaren lang, niet corrigeren van subluxaties.

De rol van de chiropractor

Het regelmatig bezoeken van een chiro­practor zal subluxaties tegen­gaan en voorkomen, zodat er een goede communicatie mogelijk is tussen de hersenen en de zenuwen in het ruggen­merg. U zult merken dat u zich beter kunt bewegen, meer energie heeft en fitter voelt.

Wanneer u gecorrigeerd bent, zal uw gehele ruggen­wervel in balans komen. Dat is de reden waarom mensen die bijvoorbeeld rug­pijn hebben, zich veel energieker voelen o.a. na het ondergaan van een nekcorrectie.

  Tarieven ChiropractieXL:

Eerste consult:
scan en behandeling
€ 75
Vervolgconsult:
behandeling
€ 45
Re-Scan € 20
Het is ook mogelijk om een kortings­pakket aan te schaffen. In dat geval betaalt u vooraf het gehele bedrag en ontvangt u een aanzien­lijke korting op de chiro­practische correcties.
Klik hier voor meer informatie.
  De meeste Nederlandse zorgverzekeraars vergoeden Chiropractie, mits aanvullend verzekerd.

  Openingstijden

Maandag 8.30 ‑ 12 · 16 ‑ 19 uur
Dinsdag 8.30 ‑ 12 uur
Woensdag 8.30 ‑ 12 · 16 ‑ 19 uur
Donderdag 10 ‑ 12 · 16 ‑ 19 uur
Vrijdag 8.30 ‑ 12 uur

  Bel 072 743 63 51

  LOCATIE

Maak nu online een afspraak

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd.

AFSPRAAK MAKEN

Andere aandoeningen waar chiropractie erg goed voor is:

Andere aandoeningen waar chiropractie erg goed voor is:

CONTACTINFORMATIE

  • ChiropractieXL
    Kerkweg 2c
    1906 AW  Limmen
  • (072) 743 63 51
  • info@chiropractiexl.nl

menu