Sporters en atleten

Chiropractie wordt steeds populairder onder professionele en semi-professionele sporters en atleten. Dit is duidelijk te zien bij bijvoorbeeld Europese voetbalclubs, olympische atleten en andere sporters.

In een poging om blessures te voorkomen laten hele teams en ook individuele sporters zich tegen­woordig leiden door speciaal ontwikkelde, chiropractische zorgplannen. Chiropractie helpt duidelijk bij het voorkomen van blessures.

Hoe werkt Chiropractie mee aan een betere sportprestatie?

Chiropractie zorgt ervoor, dat het belang­rijkste systeem in het lichaam optimaal werkt, namelijk het zenuwstelsel.
Chiropractie zorgt ervoor, dat de seintjes tussen de hersenen en de spieren beter en sneller werker. Zo wordt ook de prestatie van de spieren beter en sneller, wat weer leidt tot snellere, lenigere en behendigere sporters.

Chiropractie zorgt voor betere bewegings­vrijheid van de gewrichten. Dit voorkomt blessures, vooral bij extreme beweging, kracht­zetting en/of ongelukken (zoals een val of botsing).
Chiropractie helpt om sneller te herstellen van een blessure, omdat het zenuw­stelsel ook hiervoor verantwoordelijk is.

Chiropractie verbetert het immuunsysteem.
Chiropractie verhoogt ook de inname van zuur­stof, aangezien het zenuw­stelsel de seintjes naar het hart en de longen stuurt. Dit zorgt ervoor dat sporters langdurig op een hoog niveau kunnen presteren. Een grotere inname van zuur­stof betekent meer zuur­stof in het bloed, wat de sport­prestaties verhoogt en vermoeidheid verminderd.

Waarom topatleten baat hebben bij een Chiropractische levensstijl: chiropractie voor de amateuratleet

Uit een recent onderzoek blijkt dat atleten die regelmatig chiro­practische zorg kregen, 10% beter presteerden dan atleten die geen chiro­practische zorg kregen. Topatleten zoals Usain Bolt, Tiger Woods en nog velen anderen weten dat chiro­practische zorg je net dat kleine extra duwtje kan geven bij het sporten.

Een verbetering van 10% is een enorme vooruit­gang. Denk er maar eens over na; 10% kan een paar seconden schelen op de 100 meter sprint. Voor een sprinter kan dit het verschil zijn tussen winnen of niet eens in het team komen.

Stel u voor dat uw immuun­systeem 10% beter zou werken en u 10% beter zou slapen? Chiropractie helpt u om sneller te genezen en uw atletische potentieel te vergroten. Met sub­luxaties werkt uw lichaam dus tenminste 10% slechter.

Onderzoeken hebben aangetoond dat spinale zenuwen gevoeliger zijn voor druk dan eerst gedacht. Een onderzoek van de Universiteit van Colorado concludeerde dat maar 5-10 mm van mercurius druk (ongeveer het gewicht van een dubbeltje), de signaal­sterkte van de zenuwen kan verminderen, en dat het uitrekken van een zenuw met maar 6% de sterkte wel 70% kan verlagen. Wervel­kolommen die uit balans zijn leiden tot grotere kans op blessures en slijten van de schijven in de wervelkolom.

Een Chiropractische levens­stijl kan je de best mogelijke gezondheid bieden. De check-ups zullens verzekeren dat uw wervel­kolom zich op een gezonde en gebalanceerde manier ontwikkelt zonder ongewilde drukpunten.

Veel te veel professionele- of amateur­atleten kampen met onnodige blessures die voorkomen zouden kunnen worden. Anderen zitten weken op de bank omdat ze niet goed reageren op de standaard behandelingen. Anderen sporten door maar presteren minder goed, simpelweg omdat hun wervel­kolom uit balans is.

Onderzoek door Dr. Anthony Lauro. “Today’s Chiropractic” Magazine-July/august 1996)

Olympische atleten zoals Usain Bolt en Kerri Walsh zoeken dagelijks hun fysieke en mentale grenzen op. Ze wachten niet tot ze ziek worden om goed voor zichzelf te zorgen. Hun lichamen zijn goed afgesteld en hebben baat van een Chiropractische levensstijl.