Chiropractie

Een chiropractor is een expert op het gebied van rugklachten, nekklachten en andere klachten die hun oorsprong vinden in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten.

De opleidingsachtergrond van een chiropractor

Uw chiropractor is universitair geschoold en is bij uitstek in staat vast te stellen of uw klachten middels chiropractie kunnen worden aangepakt of dat een verwijzing noodzakelijk is. Naast de specifieke chiropractische kennis en vaardigheden is uw chiropractor uitvoerig geschoold in algemene diagnostische methodes, neurologie, het beoordelen van röntgenfoto’s en het doen van een zorgvuldig lichamelijk onderzoek. Chiropractoren beschikken over een breed scala aan behandeltechnieken. Welke technieken gekozen worden is afhankelijk van uw individuele klachten en/of behoeften.

Op dit moment zijn er meer dan 100.000 chiropractoren wereldwijd werkzaam, waardoor chiropractie de derde grootste geneeswijze ter wereld is, naast de klassieke geneeskunde en de tandheelkunde.

Voor wie is chiropractie geschikt?

Wij zien patiënten met een grote diversiteit aan klachten:

  • Rugpijn en stijfheid van de rug
  • Lage rugpijn, zoals spit, artrose, tintelingen of gevoelloosheid in benen en voeten
  • Nekpijn en whiplash
  • Schouderklachten, zoals frozen shoulder
  • Hoofdpijn en migraine
  • Duizeligheid
  • Hernia
  • Armklachten, zoals RSI (muisarm), carpaal tunnelsyndroom en tennisarm
  • Gewrichtspijnen in armen en benen
  • Scoliose
  • Bekkenklachten
  • Sportblessures en blessurepreventie
  • Huilbabies
  • Fibromyalgie
  • Vermoeidheidsklachten

Onderhoud en deskundige zorg voor het zenuwstelsel, de wervelkolom en de spieren kunnen voor mensen van alle leeftijden een groot verschil maken in hun kwaliteit van leven. Tevens helpt dit problemen in een vroeg stadium te verhelpen, waardoor klachten voorkomen kunnen worden.  Zoals u uw gebit bij de tandarts preventief laat controleren en onderhouden om klachten te voorkomen, zo doen onze patiënten dat voor hun wervelkolom middels chiropractie. Men voelt zich doorgaans vitaler en energieker, kan vrijer bewegen en heeft minder of geen pijnklachten. Opvallend is ook dat andere (chronische) klachten goed reageren op chiropractie. Zo zien wij mensen die nu veel beter slapen, weer volop kunnen sporten, niet meer duizelig zijn, geen buikklachten meer hebben, geen terugkerende migraine-aanvallen hebben, etc. Kortom, door het zenuwstelsel optimaal te ondersteunen, kan het lichaam zichzelf veel beter herstellen.

 afspraak maken

Wat is chiropractie?

Chiropractie richt zich op lichamelijke klachten die hun oorsprong vinden in het zenuwstelsel, de wervelkolom en de spieren. Mensen met pijnklachten hebben doorgaans veel baat bij onze behandelmethode. Doordat een chiropractor zich richt op het wegnemen van blokkades in de wervelkolom en het vrijmaken van het zenuwstelsel, ontstaat er ruimte voor herstel in het gehele lichaam. Het zenuwstelsel stuurt immers het gehele lichaam aan.

Wist u dat slechts in 10% van de gevallen waarbij gezondheidsproblemen of klachten het gevolg zijn van een blokkade in het zenuwstelsel (een zogeheten subluxatie) pijn een symptoom is? In de overige 90% voelt de patiënt geen pijn, maar is er wel sprake van dysfunctie, toenemende stijfheid in het lichaam en steeds meer (chronische) klachten die men op het eerste gezicht niet direct aan een blokkade in de wervelkolom zou koppelen.

Is chiropractie veilig?

Jazeker! De eerste associatie bij een chiropractor is misschien ‘kraken’, oftewel het uitvoeren van (hardhandige) manipulaties. Dat is een verkeerd beeld. Een chiropractor (Doctor of Chiropractic) gebruikt een zeer veilige en effectieve behandelmethode om de stand van de wervels op subtiele wijze te corrigeren en blokkades weg te nemen. Wij ontvangen dan ook op regelmatige basis verwijzingen van (huis)artsen en andere zorgprofessionals uit de omgeving.

 afspraak maken