Dr. Steven Excell

Dr. Steven Excell is afkomstig uit New York.
Hij heeft zijn opleiding tot Doctor of Chiropractic van 1996 – 2002
genoten aan ’s werelds beste Universiteit voor Chiropractie:
Life University in Atlanta.

Over Dr. Steven Excell, Doctor of Chiropractic

Dr. Steven Excell is eigenaar van Chiropractie XL. Daar zet hij zich in om mensen met (chronische) klachten die hun oorsprong vinden in de wervelkolom, het zenuwstelsel, de spieren en gewrichten middels chiropractie te behandelen. Na zijn universitaire opleiding aan Life University in Atlanta (in de Verenigde Staten) heeft hij nog diverse specialisaties doorlopen, onder andere in hoog cervicale (nek) problematiek en Cranial Facial Release behandeltechnieken. Gedurende zijn 20-jarige carriére heeft hij in Nederland, Duitsland en Ierland succesvolle praktijken opgebouwd en zijn specialistische kennis doorgegeven aan andere chiropractoren.

Een bevlogen chiropractor

Dr. Steven is geboren New York (de Verenigde Staten). In zijn schooljaren daar was hij een groot sportliefhebber. Hij was bijna elk vrije moment bezig met het beoefenen van sport op hoog niveau en ontving zelfs een studiebeurs om professioneel honkbalspeler te worden.

Toch loop het leven nooit zoals je verwacht. Tijdens een wedstrijd liep hij een ernstige blessure op, waardoor hij zijn carrière in sport niet kon voortzetten. Hij zocht behandelingen voor de aanhoudende, ernstige pijnklachten in zijn rug. Hij werd verwezen naar verschillende behandelaren die uiteenlopende behandelmethodes gebruikten om zijn pijnklachten te behandelen, maar niets hielp. Toen neurologen en een gespecialiseerde fysiotherapeut hem ook niet verder konden helpen, volgde hij het advies van zijn voormalig trainer op en maakte een afspraak bij een chiropractor. Dankzij de kundige behandeling van deze Doctor of Chiropractic ervoer hij direct al verlichting en na 12 behandelingen was hij volledig vrij van pijn en elke vorm van beperking.

In plaats van zijn sportcarrière weer op te pakken, was hij zodanig gegrepen door de chiropractie dat hij besloot een heel ander pad op te gaan. Hij rondde een bachelor scheikunde af in North Carolina en werd vervolgens gedurende zes jaar opgeleid tot Chiropractic Doctor aan Life University in Atlanta, een toonaangevende universiteit in het vakgebied. Dr. Steven zegt over zijn roeping: “You don’t find Chiropractic, Chiropractic finds you.”

De verwezenlijking van een nieuwe droom

De liefde maakte dat hij besloot in Nederland te blijven. Samen met zijn vrouw Roos, die werkzaam is als Functional Medicine therapeut, richtte hij twee succesvolle praktijken in Amsterdam op. Daarna besloten zij te verhuizen naar deze omgeving om hun droom om een integraal gezondheidscentrum op te richten te verwezenlijken.

Binnen hun Integrative Health kliniek zijn diverse vooraanstaande behandeldisciplines en vakgebieden samengebracht. De nauwe samenwerking met experts op het gebied van Functional Medicine, neurowetenschappen, epigenetica en tevens integraal werkende artsen en apothekers die hierdoor ontstaan is, maakt het mogelijk om mensen met complexe en chronische aandoeningen nog beter te kunnen helpen.

 afspraak maken