Y-strap

Y-Strap

Dr. Steven Excell (Doctor of Chiropractic) is de eerste specialist die de Y-Strap naar Nederland brengt. De Y-Strap kan over de hele lengte uw wervelkolom helpen corrigeren.

Ons nieuwe hulpmiddel, de Y-Strap

De Y-Strap wordt gebruikt om opgebouwde druk tussen de ruggenwervels te verlichten. Een langzame en consistente druk helpt de rug te strekken, waardoor diepe spieren kunnen ontspannen en de spanning in de rug en nek afneemt. Deze rek gebeurt met een zachte en veilige nekband: de Y-Strap.

Wat is de chiropractische Y-Strap?

De Y-Strap werkt door met een band het hoofd in de y-as van het lichaam te strekken. Hierdoor verlaagt de druk tussen de wervelschijven. De Y-Strap kan met langzame en voorzichtige bewegingen in de juiste richting worden gebruikt, maar sommige therapeuten gebruiken HVLA, hoge snelheid, kleine bewegingen (High Velocity, Low Amplitude). Hierbij maakt de chiropractor met de Y-Strap een correctie. HVLA wordt vaak gebuikt bij chiropractie. U kunt hier dan ook veel video’s van vinden op Youtube. Het grote voordeel van de Y-Strap bij HVLA is dat men de wervelkolom in een rechte lijn kan bewegen en de chiropractor vanuit die positie de wervelkolom kan behandelen, om stijfheid en spanning te verlagen.

 afspraak maken

Wat maakt Y-Strap-correcties veiliger dan andere methodes?

Bloedvaten en zenuwen worden niet gedraaid, onder druk gezet of gerekt. Bovendien zorgen de gewrichtsbanden van de ruggengraat ervoor dat de rug niet te ver uit kan rekken. Draaiing van de wervelkolom is een bekende en effectieve therapie die al lange tijd door medisch professionals gebruikt wordt. De behandeling heeft bewezen positieve effecten op psychologisch, anatomisch en neurologisch gebied.

Hoe werkt de Y-Strap?

Het doel van de behandeling is om de spieren in de rug te ontspannen, om de ruggengraat in goede vorm te krijgen en het foramen intervertebrale te openen. Het foramen intervertebrale is een opening tussen twee wervels waar de zenuwen doorheen lopen. Als er druk op de wervelkolom komt te staan, wordt deze opening kleiner en komt er dus ook druk op de zenuwen te staan. De Y-Strap kan deze druk helpen wegnemen en zorgen dat er weer ruimte ontstaat tussen de wervels.

Wat gebeurt er na een correctie?

Na de correctie zult u een paar minuten ontspannen blijven liggen, zodat u het best mogelijke resultaat verkrijgt. Het lichaam kan dan de aanpassingen goed verwerken. De ontspanning van verkrampte spieren is een prettige ervaring. De eerste keer dat u opstaat, kunt u zich een kort moment licht in het hoofd voelen, maar dat ebt vrijwel direct weg. Sommige patiënten geven aan dat zij nog een dag of twee wat gevoelige spieren hebben, ook dat is normaal. Het is belangrijk om veel water te drinken om de uit de spieren vrijgekomen afvalstoffen te helpen afvoeren en de eerste twee dagen uitsluitend rustig en natuurlijk te bewegen, zoals wandelen. Na twee dagen kunt u het sporten weer oppakken. Doet u dit te vroeg, dan kan de behandeling niet optimaal doorwerken.

 afspraak maken

Zie deze video voor meer informatie: