Werkwijze

Het chiropractisch onderzoek vindt plaats tijdens uw eerste consult.
Hierbij zal de chiropractor uw wervelkolom en zenuwstelsel onderzoeken.

Behandelingen

De chiropractor voelt in welke delen van de wervel­kolom zich blokkades (zogeheten subluxaties) bevinden en welke delen lijden onder de gevolgen hiervan. De plaats waar u de pijn voelt is niet altijd de plaats waar de blokkade zich bevindt.

Tevens wordt tijdens uw eerste consult een zoge­heten Insight Scan gemaakt. Deze scan geeft aan­vullende infor­matie over de conditie van uw zenuw­stelsel en toont de aanwezig­heid van blokkades. De scan is onschadelijk (geen straling) en geheel pijnloos. Het consult wordt afgesloten met de eerste behandeling.

Tijdens uw tweede consult worden de resultaten van de Insight Scan met u besproken. De chiro­practor zal nu voelen en beoor­delen hoe uw lichaam op de behan­deling gereageerd heeft en aan de hand daarvan wordt een persoonlijk behandel­plan opgesteld.

Bij ieder vervolg­consult zal de chiro­practor uw wervel­kolom opnieuw onder­zoeken en corrigeren. Doordat de chiro­practor de blokkades opheft, kan uw lichaam zich herstellen.

Na afloop van iedere behan­deling kunt u koste­loos gebruik maken van een speciaal soort massage­tafel, waarbij de wervel­kolom en rug­spieren soepeler gemaakt worden. De meeste patiënten ervaren deze roller­bank als prettig en ontspannend.

 

Preventie

De chiropractor voelt in welke delen van de wervelkolom zich blokkades (zogeheten subluxaties) bevinden en welke delen lijden onder de gevolgen hiervan. De plaats waar u de pijn voelt is niet altijd de plaats waar de blokkade zich bevindt.

Na een aantal behandelingen zijn de klachten doorgaans verdwenen of sterk verminderd. Klachten kunnen soms terugkeren. Dit duidt meestal op zwakke plekken in de wervelkolom die vaak al langer aanwezig zijn. Onderhoud en preventie zijn dan ook zeer belangrijk, ook op momenten dat er geen pijnklachten aanwezig zijn. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Preventieve zorg is minder frequent, maar kan er wel voor zorgen dat u zich fit en vitaal blijft voelen. De chiropractor zal u adviseren welke preventieve zorg het beste bij u past.