Werkwijze

Het chiropractisch onderzoek vindt plaats tijdens uw eerste consult.
Hierbij zal de chiropractor uw wervelkolom en zenuwstelsel onderzoeken.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

De eerste behandeling en de Insight Scan

De chiropractor stelt bij het eerste consult middels zorgvuldig lichamelijk onderzoek vast in welke delen van de wervel­kolom zich blokkades (zogeheten subluxaties) bevinden en welke problematiek en pijnklachten hieruit voortvloeien. De plaats waar u de pijn voelt is namelijk niet altijd de plaats waar de blokkade zich bevindt. Tevens wordt tijdens uw eerste consult een zogeheten Insight Scan gemaakt. Deze scan geeft aanvullende informatie over de conditie van uw zenuwstelsel en toont de aanwezig­heid van blokkades. De scan is onschadelijk (geen straling) en geheel pijnloos.

Het consult wordt afgesloten met de eerste behandeling. Een chiropractische behandeling is zacht en geheel veilig. De wervelkolom en gewrichten worden deskundig gecorrigeerd met voorzichtige druk- en chiropractische behandeltechnieken. Hierdoor ontstaat er weer ruimte tussen de gewrichten en kunnen die de opgebouwde spanning eindelijk loslaten. Dit wordt doorgaans als zeer prettig ervaren. De wervels worden vrijgemaakt van zogeheten subluxaties (blokkades), waardoor het zenuwstelsel vrij komt van druk en spanning en het lichaam opnieuw in balans kan komen.

De tweede behandeling en een zorgplan op maat

Tijdens uw tweede consult worden de resultaten van de Insight Scan met u besproken. De chiropractor zal nu voelen en beoordelen hoe uw lichaam op de behandeling gereageerd heeft en aan de hand daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Bij ieder vervolg­consult zal de chiropractor uw wervel­kolom opnieuw onderzoeken en corrigeren. Doordat de chiropractor de blokkades opheft, kan uw lichaam zich steeds verder herstellen. Doorgaans lopen mensen al lange tijd met klachten rond. Het is dan niet mogelijk tijdens één consult alle blokkades weg te nemen. Elke behandeling bouwt verder op de voorgaande. Doorgaans bemerken patiënten al snel verbetering. Toch is het niet aan te raden voortijdig te stoppen, omdat we streven naar een optimaal resultaat. Dit kunt u vergelijken met het dragen van een beugel om de stand van de tanden te corrigeren. Dit proces kan niet geforceerd worden.  Een zorgvuldige benadering leidt tot de meest optimale en blijvende resultaten. 

Na afloop van iedere behandeling kunt u kosteloos gebruik maken van de zogeheten chiropractische rollerbank, een speciaal soort massagetafel, waarbij de wervelkolom en rugspieren soepeler gemaakt worden. De meeste patiënten ervaren deze roller­bank als aangenaam en ontspannend.

 afspraak maken

Preventie

Houd uw wervelkolom en zenuwstelsel in topconditie

Na een aantal behandelingen zijn de klachten doorgaans verdwenen of sterk verminderd. Klachten kunnen echter zonder preventieve zorg op den duur terugkeren. Dit duidt meestal op zwakke plekken in de wervelkolom die vaak al langer aanwezig zijn. Onderhoud en preventie zijn dan ook zeer belangrijk, ook op momenten dat er geen pijnklachten aanwezig zijn. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Preventieve zorg is minder frequent, maar kan er wel voor zorgen dat u zich fit en vitaal blijft voelen. De chiropractor zal u adviseren welke preventieve zorg het beste bij u past. Ook dit is maatwerk op basis van de aard, ernst en duur van de klachten die u aanvankelijk ervoer en uw algehele staat van gezondheid en welzijn.

 afspraak maken