Wat is een Subluxatie

Wat is een Subluxatie?

Er is sprake van een subluxatie (oftewel zenuwblokkade) als één of meerdere wervels uit uw wervelkolom verschuiven en niet meer in de goede stand staan. Dit creëert drukpunten op het ruggenmerg of de zenuwen, waardoor het lichaam niet meer goed kan functioneren.

Hoe tast een subluxatie mijn lichaam aan?

Uw zenuwstelsel beheerst alle functies van uw lichaam. Als de signalen niet goed verzonden worden, dan kunnen deze functies niet optimaal werken. Subluxaties worden ook wel de Stille Doder genoemd, aangezien blokkades vaak geen symptomen vertonen tot het te laat is en er al veel schade is, pijn, misselijkheid en ziekte.

“Wervel subluxaties kunnen overal op de wervelkolom ontstaan en in alle soorten en maten. Zelfs al is de blokkade zo klein dat het het ruggenmerg niet beïnvloedt, kan de blokkade nog steeds de zenuwen die vanuit het foramen komen, heftig storen.”

Dr. James Wooddersee (neurochirurg)

Het foramen is een opening in het lichaam van mensen of dieren waar meestal spieren, zenuwen, aders of andere weefsels door lopen om het ene deel van het lichaam te verbinden met een ander deel.

Subluxaite feit:

18% van alle zenuwen in het menselijke lichaam zijn gemaakt om pijn te laten voelen als een bepaalde zenuw wordt bekneld. De overige 82% laten geen pijn voelen. Dit betekent dat u een zenuwblokkade (subluxatie) kunt hebben zonder het te weten.