Schouder,- arm- en handpijn.

 

Het zenuwstelsel

De hersenen communiceren d.m.v. het centrale zenuwstelsel met de rest van het lichaam. Het ruggenmerg is een bundel van biljoenen zenuwen die vanaf de hersenen door de ruggenwervel loopt. Sommige zenuwen gaan direct naar de plek van bestemming terwijl anderen zich eerst samenvoegen en vervolgens een meer gecompliceerd netwerk vormen.

 

Nekzenuwen

Nekzenuwen komen vanuit het midden van het onderste gedeelte van de nek en vanuit de bovenrug. Nekzenuwen vertakken zich naar verschillende gebieden in het lichaam. Deze zenuwen lopen vooral naar de schouders, de ellebogen, de polsen, de handen en de vingers.

 

De gevolgen van nekaandoeningen

Het hangt er vanaf welke zenuwen in de nek beschadigd zijn. Verschillende symptomen die veel voorkomen zijn: verslapping van de spieren, stijfheid, en nekpijn dat gepaard kan gaan met uitstraling naar de schouder, arm, pols, hand of vingers. Sommige mensen ervaren pijn in de schouder, arm, hand, pols of vingers zonder nekpijn te hebben. Ook ervaart men gevoelloosheid of pijn gecombineerd met gevoelloosheid alsmede zenuwprikkelingen en tintelingen.

Carpaal tunnel syndroom

Carpaal tunnel syndroom (CTS) is een veelvoorkomende aandoening. CTS kenmerkt zich door tintelingen en gevoelloosheid in de hand alsmede pijn in de pols en vingers. De pijn kan zo intens zijn dat u er ’s nachts door wakker wordt. Deze symptomen kunnen ook voorkomen in de bovenarm, de elleboog de schouder en de nek.
Overbelasting is een van de grootste factoren die zorgt voor een zwelling van de pols (carpaal tunnel syndroom) maar ook voor bijvoorbeeld een ‘tennis-arm’.Steeds meer mensen die lijden aan CTC kiezen voor de chiropractische benadering i.p.v. medicatie of een operatie.

 

De chiropractische benadering

Hoewel chiropractie bij schouder,- arm- hand,- en polsklachten behoorlijk succesvol zijn, is chiropractie geen behandeling voor deze problemen. De chiropractische benadering bij deze en algehele gezondheidsklachten is het checken van de ruggenwervel en het opsporen van eventuele zenuwbeknellingen (subluxaties) die de oorzaak kunnen zijn van de problemen in uw schouder, arm, hand en pols. Wanneer de ruggenwervel vrij is van subluxaties kunnen de hersenen vrij communiceren met de zenuwen en zal dit uw algehele gezondheid en vaak ook de specifieke klachten ten goede komen.

 

Ruggenwervel subluxaties


Ruggenwervel subluxaties zijn kleine gewrichtjes in je wervelkolom die uit balans zijn en vervolgens zenuwbeknellingen veroorzaken. Ze geven druk en stres op de zenuwen, botten, gewrichtsbanden, tussenwervelschijven, pezen, spieren en organen. Het zenuwstelsel coördineert en organiseert het gehele lichaam. Het goed functioneren van het zenuwstelsel is van essentieel belang voor een goede psychische en neurologische gezondheid. Wanneer er schade is aan het zenuwstelsel kan dit enorme gevolgen hebben op de algehele gezondheid.
Een chiropractor is ervoor opgeleid om subluxaties in de ruggenwervel op te sporen en te corrigeren. Wanneer deze subluxaties niet tijdig gecorrigeerd worden, kan dit een grote invloed hebben op uw gezondheid en zal dit ervoor zorgen dat het lichaam in mindere mate instaat is om zichzelf te helen.

 

maak een afspraak