Waarom top atleten baat hebben bij een Chiropractische levensstijl: chiropractie voor de amateur atleet.

Olympische atleten zoals Usain Bolt en Kerri Walsh zoeken dagelijks hun fysieke en mentale grenzen op. Ze wachten niet tot ze ziek worden om goed voor zichzelf te zorgen. Hun lichamen zijn goed afgesteld en hebben baat van een Chiropractische levensstijl.

Uit een recent onderzoek blijkt dat atleten die regelmatig chiropractische zorg kregen, 10% beter presteerden dan atleten die geen chiropractische zorg kregen. Top atleten zoals Usain Bolt, Kerri Walsh, Tiger Woods, Lance Armstrong, het vrouwen voetbal team van de V.S. en nog velen anderen weten dat chiropractische zorg je net dat kleine extra duwtje kan geven bij het sporten.

Een verbetering van 10% is een enorme vooruitgang. Denk er maar eens over na; 10% kan een paar secondes schelen op de 100 meter spring. Voor een sprinter kan dit het verschil zijn tussn winnen of niet eens in het team komen.

Stel u voor dat uw immuunsysteem 10% beter zou werken en u 10% beter zou slapen? Chiropractie helpt u om sneller te genezen en uw atletische potentieel te vergroten. Met subluxaties werkt uw lichaam dus tenminste 10% slechter.

Onderzoeken hebben aangetoond dat spinale zenuwen gevoeliger zijn voor druk dan eerst gedacht. Een onderzoek van de Universiteit van Colorado concludeerde dat maar 5-10mm van mercurius druk (ongeveer het gewicht van een dubbeltje), de signaalsterkte van de zenuwen kan verminderen, en dat het uitrekken van een zenuw met maar 6% de sterkte wel 70% kan verlagen. Wervelkolommen die uit balans zijn leiden tot grotere kans op blessures en slijten van de schijven in de wervelkolom.

Een Chiropractische levensstijl kan je de best mogelijke gezondheid bieden. De check ups zullens verzekeren dat uw wervelkolom zich op een gezonde en gebalanceerde manier ontwikkelt zonder ongewilde drukpunten.

Veel te veel professionele of amateur atleten kampen met onnodige blessures die voorkomen zouden kunnen worden. Anderen zitten weken op de bank omdat ze niet goed reageren op de standaard behandelingen. Anderen sporten door maar presteren minder goed, simpelweg omdat hun wervelkolom uit balans is. (Onderzoek door Dr. Anthony Lauro. "Today's Chiropractic" Magazine-July/august 1996)

 

Hieronder volgt een aantal voorbeelden van de vele verhalen, die in kranten hebben gestaan omtrent Chiropractie, met betrekking tot beroemde en minder bekende atleten.

 

Het gebruik en de rol van sport Chiropractoren in de National Football League: Een kort verslag. Stump JL, Redwood, DJ Manipulative Physiol Ther 2002;25:E2

Er bestaat een aanzienlijke chiropractische participatie in professioneel American football in de VS. In een enquête, heeft 77% van de NFL trainers vermeld, dat zij een speler hadden doorverwezen naar een Chiropractor en 45% van de NFL trainers meldden, dat zij zelf naar een Chiropractor zijn geweest. Er werd ontdekt dat 31% van de NFL-teams officieel een Chiropractor in dienst hebben en een additionele 12% van de teams verwijzen spelers naar Chiropractoren.

Detroit Lions worden nu regelmatig gecorrigeerd met dank aan Farmington DC. ICA Review Herfst/Winter 2002 P. 43

De meeste van de leden van de Detroit Lions krijgen regelmatig chiropractische zorg van Dr. Sol Cogan en zijn HealthQuest Chiropractie praktijken. Dr. Cogan woont alle uit- en thuiswedstrijden bij en is ook drie dagen in de week beschikbaar tijdens de trainingsfaciliteiten van het team.

Dr Cogan besteedt een of twee uren aan het behandelen van spelers voor elke wedstrijd en biedt de spelers ook zorg tijdens de wedstrijden. "De meeste spelers worden niet alleen behandeld voor specifieke symptomen," zei Dr Cogan. "De spelers beseffen dat chiropractische aanpassingen hun prestaties aanzienlijk verbeteren."

Peak performers. Goed gecorrigeerde UT vrijwilligers winnen NCAA kampioenschappen atletiek. door James Panter, Today's Chiropractic September/Oktober 2001 p. 52.

"De Vrijwilligers van de Universiteit van Tennessee, die Texas Christian University met 50-49 versloegen om de heren NCAA titel, speelden op hun best, dankzij hun talent en vastberadenheid, aangevuld door de specifieke zorg van team-Chiropractor Dr. Michael Petty." "Ik maak een analyse van elke sporter, van top tot teen, om te bepalen wat er moet worden gecorrigeerd", zegt dr. Petty.

Eerstejaars tienkamper Blake Sabo zocht zorg bij Petty vóór de SE-Ray Relays van dat jaar en ontdekte dat Chiropractie prestatieverbetering teweeg bracht.

Hij was nog nooit eerder gecorrigeerd en hij had uiteindelijk zes persoonlijke records van de 10 evenementen, tijdens het sportevenement."

'Cowboys' Smith loopt nog voor op de tijd "" lichaamsonderhoud is belangrijk voor een lang leven voor achterveld ster. " 16 oktober 1998 USA Today

Uit het artikel over Emmitt Smith.

Smith zal naar zijn Chiropractor gaan. Smith zelf zei: "Ik begon dit te doen op een regelmatige basis, ongeveer vier of vijf jaar geleden. Ik denk, dat wat ik doe me verder helpt. Ik denk dat Warren Moon hetzelfde doet. Dus ben ik een grote, grote gelovige in het onderhoud van mijn lichaam geworden en zorg ik ervoor dat het goed is uitgebalanceerd en functioneert, zoals het verwacht wordt op de zondagen."

Het Alternatief overwegen. The San Francisco Chronicle Oktober 1998

Meer en meer professionele atleten omarmen alternatieve gezondheidspraktijken, waardoor teams doeltreffendheid van alles, van haaienkraakbeen tot chiropractische zorg, moeten erkennen.

Hoewel meer teams de effectiviteit erkennen van acupunctuur en chiropractische zorg, worden deze praktijken ook als ongewoon beschouwd door sommige teams. De Chicago Bulls, bijvoorbeeld, beschikken niet over een Chiropractor, dus Scottie Pippen moet zijn eigen Chiropractor inhuren. In de NBA-finale in juni, heeft Pippen, ten minste een keer tijdens een wedstrijd, chiropractische zorg ondergaan – alleen omdat hij de Chiropractor meenam naar de wedstrijd.

"Chiropractoren worden ingevlogen op kosten van de speler," zei Dr Malcolm Conway, een Chiropractor in Pennsylvania, die werkt met wide receivers Rocket Ismail, Qadry Ismail en andere professionele atleten. "Atleten zoals Pippen zijn bereid te betalen voor chiropractische zorg, omdat ze deze nodig hebben om snel te kunnen herstellen van blessures en ze geloven dat chiropractische zorg een goede kans van slagen heeft." Ik ben het er mee eens!"

Chiropractische effecten op atletisch vermogen. Lauro A. Mouch B. Chiropractic: The Journal of Chiropractic Research and Clinical Investigation. 1991; 6:84-87.

Vijftig atleten, die verschillende sporten beoefenen, zoals American Football, volleybal, baan- en cross-country hardlopen, gewichtheffen, bodybuilding, rugby en aerobic dancing werden getest. Ze werden verdeeld in twee groepen.

Een groep onderging Chiropractie, de andere diende ter vergelijk. Er werden elf tests gebruikt om aspecten van atletisch vermogen te meten, zoals: lenigheid, balans, kinesthetische perceptie, kracht en reactietijd. Na 6 weken werden de vergelijk-groep en Chiropractie-groep onderzocht.

De vergelijk-groep toonde lichte verbetering in 8 van de 11 tests (slechts 2 waren statistisch significant), terwijl de Chiropractie-groep aanzienlijk verbeterd was in alle 11 tests (8 waren statistisch significant).

In een handreactie test werd de reactiesnelheid gemeten met de hand in reactie op een visuele stimulus (reactie tijd), de vergelijk-groep vertoonde minder dan 1% respons, terwijl de Chiropractie-groep meer dan 18% respons vertoonde na 6 weken. Na 12 weken toonde de Chiropractie-groep meer dan 30% verbetering in reactietijd.

Lange psychomotorische reactietijd bij patiënten met chronische lage rugpijn. Taimela S. et. al. Archives of Physical Medicine and Rehabilitation. 1993;74:1161-1164.

Mensen met chronische lage rugpijn hebben een verminderde reactietijd.

Revalidatie voorgeschreven in coördinatie met voorafgaande chiropractische therapie als behandeling voor SI-subluxatie bij vrouwelijke marathonloper. Grimston, S.K., Engsberg J.R., Shaw L, Vetane N.W. Chiropractic Sports Medicine, 1990;4: 2-9.

Dit is het verhaal van een Canadees onderzoeksteam dat chiropractische zorg in het revalidatieprogramma van 16 geblesseerde vrouwelijke lange-afstandslopers had opgenomen. De lopers herstelden zich snel en 7 van hen scoorde "persoonlijke beste" prestaties onder chiropractische zorg.

Effecten van chiropractische zorg op de atletische prestaties van honkbalspelers. Schwartzbauer J, Kolber J, Schwartzbauer, DC, Hart, JDC, Zhang J. Paper Presented at the National Subluxation Conference, Oktober 12-13, 1996 Phoenix, Arizona, gesponsord door Sherman College of Straight Chiropractic en later gepubliceerd in het Journal of Vertebral Subluxation Research Vol. 1 No. 4. 1997 onder de titel atletische prestaties en fysiologische maatregelen in honkballers volgens bovenste cervicale chiropractische zorg: een pilot studie.

Van de samenvatting:

De sportieve prestaties van de universitaire honkbalspelers werden beoordeeld vóór, tijdens en na chiropractische zorg. Elke sporter's prestaties werden geëvalueerd aan de hand van atletisch kunnen, zoals de verticale sprong, standing road jump, lineaire ruimte (gespecificeerd), broad jump (gespecificeerd), spierkracht en fysiologische tests, zoals electrocardiogram, bloeddruk, hartslag en loopband stresstests. 28 Spelers werden gerekruteerd voor de studie, 20 spelers legden het gehele experiment af met bruikbare gegevens.

Alle spelers werden willekeurig verdeeld in controle en experimentele groepen. Elke speler was verplicht om 3 sessies van atletisch vermogen en fysiologische tests te voltooien. De eerste test werd uitgevoerd, voordat chiropractische zorg werd gegeven. De tweede test werd gedaan na zes weken van chiropractische zorg. De derde test werd gedaan na veertien weken van chiropractische zorg. Alleen de testpersonen in de experimentele groep kregen Chiropractische toegepast om vertebrale subluxaties te verwijderen, danwel te verminderen. De resultaten toonden een positieve correlatie tussen chiropractische aanpassingen en de atletische prestaties.

Opmerking: In aanvulling op bovenstaande verbeteringen, toonde de Chiropractie-groep een aanzienlijke verbetering van de capillaire hoeveelheid, vijf en veertien weken na chiropractische zorg. Omdat gezonde zuurstof toevoer naar de weefsels afhankelijk is van bloedtoevoer, kan deze fysiologische parameter de meest belangrijke van allemaal zijn.