Geboortetrauma & Chiropractie

De positie van de moeder tijdens de bevalling in combinatie met het trekken aan de baby door de betrokken arts of vroedvrouw, hebben veel te maken met de vorming van de eerste subluxatie (zenuwblokkade). Wanneer de bevallende moeder op haar rug ligt, werkt zij niet alleen deels de zwaartekracht tegen, maar is ook de grootte van de bekkenopening minder (de opening waar de baby uitkomt). Deze twee factoren zorgen ervoor, dat de arts of vroedvrouw harder aan het hoofd van het kind moet trekken. Deze toeneming in kracht en gedraai tijdens het geboorteproces, met een minder grote bekken opening en het tegengaan van de zwaartekracht, leiden vaak tot een geboortetrauma, oftewel de eerste subluxatie.

Geboortetrauma varieert van directe, ernstige problemen tot verborgen aandoeningen, die pas jaren later aan het licht komen.

Een aantal gedocumenteerde aandoeningen:

  1. Ruggenmerg- / hersenstam blessures
  2. Hersenbloedingen
  3. Neurologische aandoeningen
  4. Ademhalingsproblemen
  5. Wiegendood syndroom

De gevolgen van geboortetrauma:

  1. Leerstoornissen
  2. Hoofdpijn
  3. Visuele- en gehoorproblemen
  4. Verlamming
  5. Immuun functionele problemen.

Dr. G. Gutmann, een Duitse medische onderzoeker, ontdekte dat meer dan 80% van de kinderen die hij kort na de geboorte had onderzocht, geblesseerd waren aan de cervicale wervelkolom en de nek. Dit veroorzaakte verschillende gezondheidsproblemen.

Een onderzoeker genaamd Duncan, heeft de kracht gemeten, die nodig was om de nek van een baby ernstig te beschadigen tijdens de bevalling. Hij ondervond dat ongeveer 40 kg genoeg is om dodelijk te zijn, terwijl minder dan dat de spinale gewrichten kan verstuiken. Duncan voegde toe: “de meeste verloskundigen vonden dit geen grote kracht.”

Dr. Abraham Towbin, van Harvard Medische School, Afdeling Pathologie. In zijn onderzoeken ondervond hij dat ‘het bevallingsproces, zelfs onder optimale omstandigheden, traumatisch en verlammend kan zijn voor de foetus.”

“Blessures van het ruggenmerg en de hersenstam ontstaan vaak tijdens het geboorteproces, maar worden vaak niet opgemerkt.” Dr. Towbin voegt toe, “dit kan leiden tot de dood tijdens de bevalling of, door het verlammen van het ademhalingssysteem, tot een dood kort na de geboorte. Kinderen die de initiële effecten overleven, kunnen achterblijven met ernstige gebreken in hun zenuwstelsel.”

Alle kinderen zouden onderzocht moeten worden door een Chiropractor na de geboorte. Neem deze cruciale stap om te verzekeren dat uw kinderen zo gezond mogelijk worden èn blijven.