Fibromyalgie

Stel je je eens voor continue te moeten leven met vermoeidheid, spierpijn, gewrichtspijn en een brandend gevoel. Bij fibromyalgie zijn bepaalde plekken op het lichaam ‘tenderpoints’ extra gevoelig voor pijn, hitte, kou, aanrakingen en fel licht. Alsof het bovenstaande nog niet erg genoeg is, komt er ook vaak slapeloosheid, hoofdpijn, bezorgdheid, depressie of prikkelbaar darm syndroom bij kijken. Fibromyalgie wordt ook wel het chronisch pijn syndroom genoemd. Voor sommige mensen is dit in het dagelijks leven vervelend maar draagbaar, terwijl anderen er grote problemen van ondervinden.

Meer vrouwen lijden aan fibromyalgie

Miljoenen mensen, vooral vrouwen, lijden aan fibromyalgie. De oorzaak van deze aandoening is nog steeds niet bekend, evenals het feit dat het meer bij vrouwen voorkomt dan bij mannen. Niemand weet ook hoe het komt dat de diagnose fibromyalgie steeds vaker gesteld wordt.

Fybromyalgie en chiropractie

Steeds meer mensen die aan fibromyalgie lijden, kiezen voor de niet medicinale, natuurlijke benadering van de chiropractor. Waarom? Omdat chiropractie resultaten oplevert!De rol van de chiropractor is het opsporen en corrigeren van stress en disbalans in de ruggenwervel (Subluxaties) zodat de hersenen weer vrijuit kunnen communiceren met de zenuwen. Subluxaties verstoren de goede communicatie van de hersenen met de zenuwen in het ruggenmerg wat effect  of uitstraling kan geven naar andere gebieden in het lichaam. Het kan zo zijn dat de subluxatie zelf pijnloos is maar de jarenlange aanwezigheid ervan toch schade kan aanrichten in het lichaam. Honderd jaar van klinische observaties hebben bewezen dat subluxaties de fysieke en mentale gezondheidstoestand in grote mate kunnen beïnvloeden. In een onderzoek dat gepubliceerd is in “the American Journal of Medicine” is gebleken dat 45,9% van de mensen met fibromyalgie grote vooruitgang m.b.t. hun gezondheid en hun mogelijkheden hebben geboekt. Ook is gebleken dat de anti-depressiva medicatie teruggedrongen kon worden met behulp van chiropractische correcties.

 

maak een afspraak