Het eerste Consult

Bij ChiropractieXL werken we anders dan de meeste praktijken voor Chiropractie. We maken bij uw eerste bezoek altijd een Insight Scan, die subluxaties (blokkades) in uw zenuwstelsel opspoort. Deze scan is specifiek ontwikkeld voor de wervelkolom en het zenuwstelsel.

Ons chiropractische onderzoek bestaat uit een grondig onderzoek van uw wervelkolom en zenuwstelsel, waaronder ‘palpatie’. Palpatie is het handmatig onderzoeken van de wervelkolom. Zo kan de Chiropractor voelen in welke delen van uw wervels zich subluxaties bevinden of welke delen lijden onder de gevolgen hiervan. Bij het onderzoek hoort ook het maken van een geavanceerde scan. Deze ‘Insight Scan’ is onschadelijk (geen straling) en geheel pijnloos, waardoor zwangere vrouwen, kinderen en baby’s er ook gebruik van kunnen maken. Deze scan wordt gemaakt om uw zenuwstelsel nog beter te kunnen beoordelen en om te helpen met het vinden van subluxaties. Deze scan bestaat uit twee delen:

Het eerste deel van de scan is de meting van warmteverschillen tussen de verschillende niveaus van de wervelkolom en ook van de verschillende uiteinden. Warmte is een bijwerking van circulatie, vaak een symptoom van een subluxatie. Deze scan laat zien hoe goed of slecht de werking van uw autonome zenuwstelsel is. Zo kunnen we zien of er mogelijk subluxaties aanwezig zijn, die de functies in uw lichaam kunnen beïnvloeden.

In het tweede deel van de scan meten we de hoeveelheid zenuwimpulsen van uw zenuwstelsel die langs en/of door de wervelkolom lopen. Dit laat de werking van uw motorische/sensorische zenuwstelsel zien. Dit zenuwstelsel controleert pijn, spierbewegingen en uw houding.

Het belang en het resultaat van deze tests, wordt aan u uitgelegd bij het tweede consult. Dit heet Report of Findings.

Na het onderzoek en de scans bent u klaar. U krijgt hierna uw eerste chiropractische correctie. Na uw eerste correctie wordt er een nieuwe afspraak gemaakt om het Report of Findings met u te kunnen bespreken. Deze tweede afspraak is meestal één of twee dagen na uw eerste bezoek.

Het tweede bezoek is één van de belangrijkste bezoeken en duurt ongeveer een half uur. De chiropractische assistent legt de scans uit, wijst de oorzaken van uw klachten aan en geeft u uw correctieplan, wat de Chiropractor voor u heeft opgesteld.

Meer:

Tweede consult >>

Correcties >>

 

Maak een afspraak

 

AANMELDFORMULIER VOOR DE EERSTE AFSPRAAK >>

Dit formulier dient u bij het eerste consult ingevuld mee te nemen